baby aiyris

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

My baby Adopt

Lilypie - Personal pictureLilypie Waiting to Adopt tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 26 January 2014

Pengasuh di putrajaya

Salam smua...

Kat sini fa nk bgtau kalu ada sesiapa yg sedang mencari pengasuh area putrajaya P9, Fasa 8 utk baby 3 bulan - 6 bulan blhla cari Fa..tp fa bgtau awal yg Fa hanya dapat jaga sekejap jea sementara Fa dalam cuti bersalin..ini hanya utk beri pluang kepada para ibu yg buntu kerana kesukaran mencari pengasuh buat masa terdekat...Fa hanya cover utk 2 bulan jea bg memberi pluang kpd mereka masa utk mencari pengasuh bg jangka masa yg lama utk menjaga anak mereka...memandangkan fa cuti bersalin bermula bulan Feb 2014...so, sesiapa yg berminat nak mintak tolong Fa jagakan blhla anta bulan Mac 2014-April 2014 nnt...

Ini hanya perancangan semasa cuti bersalin saja...antara aktiviti yg fa akan buat.Sbb masa bersalin ank yg 1st hari Fa byk sgt waktu free..berpantang dgn btl fa manfaatkan semasa 44hari yg pertama..itu pun dah bertenaga nak buat kerja rumah...setakat jaga baby kecik alhamdulillah xsusah nak jaga..apa yang perlu kita buat sentiasa perhatikan mereka time bila nak menyusu, bila diorg poo poo, bila nak tukar lampin, bila nak tidokan diorg, n bila nak mandikan diorg....senangkan???? berdasarkan pengalamanla....hihiihi...

Bukan apa Fa faham sgt zaman skrg mmg susah nak dapatkan pengasuh yg btl2 kita yakin blh jaga anak kita kan...Fa di sini hanya sekadar sharing dgn ibu2 di luar sana....Tiada paksaan utk hantar ank anda dekat Fa...hopefully ibu2 faham apa yg Fa maksudkan yea...sekadar ingin membantu n menyelesaikan mslh kita walaupun ianya hanya sementara....peace world....im love to b a wonderful mummy....yeahhhhh......

52 comments:

  1. Salam puan...sy berminat nk hantar baby sy..mac dan april...mohon tel sy rozhafila 0192533614

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..zaidi maaf baru reply...time tue dah ada 2 org bby yg saya jaga..

      Delete
  2. Saya gee dan ibnor.baby 8 bln.berminat pengasuh sementara sbb saya dan suami selalu outstation.bila outs saya hantar anak ke rumah atuk dia.0137137628

    ReplyDelete
    Replies
    1. gee maaf yea sy blh jaga 2 org bby jea..risau plak jaga ramai2..tp dekat putrajaya saya rasa ada yg jaga baby sekejap2 ni...masih berminat ke?

      Delete
  3. Salam..masih boleh jaga baby ke? ataupun dah start bekerja? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...saya baru masuk keje arinie...cari pengasuh area putrajaya ke?

      Delete
    2. Assalam..sy mcari baby sitter..bby sy 4 bln ..area purtrjya

      Delete
    3. Fa...mintk lg crikn bby sitter blh?law blh mintk tlg bg no.hp skli..tq sgt2 fa..

      Delete
    4. nur shanem keje kat mane? xkisah ke persint brp?

      Delete
    5. Sy kje kt kpm,presint 5..xkisahla mne2..jnji de org nk jge bbyni..dh puas mcri.hu3..mintk tlg ye,fa..tq

      Delete
    6. Dpt kt preisnt 9,18,17 pon xpew..sy ok je..pusing2 dlm putrjya gak.he3..

      Delete
    7. nur shanem ok nnt fa cuba tanyakan dulu yea...

      Delete
  4. Hai fa..sy tgh nencari pengasuh area presint 11.fa ade contact no ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia if xdpt p11 ok ker?kalu xkisahla persint brp fa blh tlg ushakan..

      Delete
  5. SALAM... BOLEH BAGI CONTACT NO PENGASUH AREA PUTRAJAYA? XKISAH PRESINT BERAPA.. KALAU ADA MSG SAYA YE 0176903343.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya cuba tanya dulu yea..nnt sy bg contact

      Delete
  6. salam kak fa..
    mintak tolong.. akak saya mencari pengasuh untuk anak nya..
    akak saya duduk dekat p9 skarang, ada contact nom x? senang nk hubungi. kalau boleh, secepat yg boleh lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafiz...anak kakak tu brp bulan??nombor akk xde tp akk tau alamat umahnya...try tanya kakak yg dok blok 8B3, fasa 8, Persint...umah no 1 tingkat 7...dia jaga budak...kena tanya dulu takut penuh yea...

      Delete
  7. Salam Puan,

    Saya sedang mencari pengasuh untuk anak saya berusia 3 bulan. Puan ada contact no pengasuh sekitar Putrajaya. Sekiranya ada boleh tolong emel / msg pada saya tyro.azri@gmail.com / 012-3536937 . Bantuan puan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

    ReplyDelete
  8. salam saya huda.
    mengasuh dn mgambil transit area putrajaya...
    bleh call o msg o wassap...
    019-2525213...
    duk di p18..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya huda tolong saya selesaikan mslh kawan2 kita...hope kamu dapat membantu diorg mencari pengasuh..

      Delete
  9. salam fa,nak tanye la.sy pon tengah cr pengasuh ni klu bole lepas raya tahun ni 2014..klu ade coling2 la sy wasap pon x pe 0126086352 salwati..sy tingal kat presint 9.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum puan - puan sekalian. Isteri saya merancang nak mengasuh budak lepas raya ni..cuma sekarang masih bekerja lagi..Masih berminat ke..?
      Mintak maaf ye puan .Tumpang blog puan Faridah.

      Delete
    2. Phateh leqiu blh bg no cntct...

      Delete
    3. 0126422962 @ 0127483896
      wife saya satart mengasuh bulan 11/2014 ni...InsyaAllah kalau tiada masalah..cuma memang dah confirm lah,
      kami tinggal di p9 Fasa 1A

      Delete
  10. salam fa. nak jugak. nak cari pengasuh anak 4 bulan. nak pengasuh lepas raya. kalau ada boleh wasap 0172060840 hani. tq.

    ReplyDelete
  11. salam fa...wahidah ni.. bole ke rekemen kan pengasuh utk baby sy 10 bulan kat putrajaya P14/15/16/17..bole hubungi sy 0102217750..time kasih bebyk..

    ReplyDelete
  12. saya mencari pengasuh untuk Februari 2015.mohon kol 013-9467019..bayi 1 tahun 2 bulan dan 3 bulan

    ReplyDelete
  13. Saya menyediakam kidmat pengasuh di Presint 8, secara waktu pejabat, shift dan transit. Boleh hubungi saya, 011-2354 7332. Saya terima bayi 3 bulan ke atas. Start December 2014. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  14. Perkhidmatan pengasuh kanak² di kg.bru lanjut,sepang. Boleh hubungi saya 0193813365.

    ReplyDelete
  15. Ada kekosongan untuk 1 bayi 6 bulan ke atas.
    Presint 9 Fasa 1
    hubungi Ummi-0126422962 atau 0127483896
    bagi kemasukan pada bulan 11/2015

    ReplyDelete
  16. Mohon maaf sebab menumpang....saya nak mintak tolong cari pengasuh untuk baby 6 bulan dgn abgnye 3 tahun....terima kasih diatas maklumbalas dan pertolongan . Sy ddk dekat presint 14. Cntc no saya 0192669495 azura

    ReplyDelete
  17. Mohon maaf sebab menumpang....saya nak mintak tolong cari pengasuh untuk baby 6 bulan dgn abgnye 3 tahun....terima kasih diatas maklumbalas dan pertolongan . Sy ddk dekat presint 14. Cntc no saya 0192669495 azura

    ReplyDelete
  18. Mohon maaf sebab menumpang....saya nak mintak tolong cari pengasuh untuk baby 6 bulan dgn abgnye 3 tahun....terima kasih diatas maklumbalas dan pertolongan . Sy ddk dekat presint 14. Cntc no saya 0192669495 azura

    ReplyDelete
  19. Salam kak fa..
    Sy sedang cri pengasuh untuk bby boy sy 3bulan di presint9 fasa 8B..akk ada kenal sapa2 x yg nk mengasuh bby lg kt fasa 8??.ni cntct no sy 0128941949 ira

    ReplyDelete
  20. Salam kak fa..
    Sy sedang cri pengasuh untuk bby boy sy 3bulan di presint9 fasa 8B..akk ada kenal sapa2 x yg nk mengasuh bby lg kt fasa 8??.ni cntct no sy 0128941949 ira

    ReplyDelete
  21. Salam kak fa..
    Sy sedang cri pengasuh untuk bby boy sy 3bulan di presint9 fasa 8B..akk ada kenal sapa2 x yg nk mengasuh bby lg kt fasa 8??.ni cntct no sy 0128941949 ira

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum. ....saya blh menjaga baby berumur 1 thn keatas.....blh wasap saya no 0122837454. ...di presint 9

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum. ....saya blh menjaga baby berumur 1 thn keatas.....blh wasap saya no 0122837454. ...di presint 9

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum..saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan dgn segera di persint 14 putrajaya.berminat boleh call atau whatssup 0169906526

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum..saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan dgn segera di persint 14 putrajaya.berminat boleh call atau whatssup 0169906526

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum..saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan dgn segera di persint 14 putrajaya.berminat boleh call atau whatssup 0169906526

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum..saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan dgn segera di persint 14 putrajaya.berminat boleh call atau whatssup 0169906526

    ReplyDelete
  28. salam
    sy ade buka taska di presint 11 a1/1
    wassap 01112256731

    ReplyDelete
  29. salam
    sy ade buka taska di presint 11 a1/1
    wassap 01112256731

    ReplyDelete
  30. Salam...
    tumpang lalu yer tuan rumah.
    saya mencari pengasuh baby 3 bulan...start bulan 11...
    kalau boleh pengasuh di presint 9
    contact no: 0132999136 (hafidz)
    0132260561 (syahirah)

    ReplyDelete
  31. Assalam
    Ada sesiapa yang ingin menhantar anak transit blh hubungi saya di talian 01239971225

    Hari isnin- jumaat selepas pukul 8mlm
    Sabtu dan ahad - tidak mengira waktu
    Sya tinggal di presint 11j

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam en ziyad, boleh sy tahu transit tu masih available lg ke? No tel tu mcm x valid je..

      Delete
  32. hubungi sya di talian 01139971225

    ReplyDelete
  33. Salam. Saya mencari pengasuh untuk baby 3 bln start bln mac 2017. Kalau blh di area presint 11 A5 atau A1. Saya bekerja office hour, isnin-jumaat. Whatsap 0123187706. Tqvm.

    ReplyDelete